ΚΛΙΝΔΙΑ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλλογος Κλινδαίων Νομού Ηλείας "Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Σύλλογος Κλινδαίων

Καλώς ήρθατε στην ηλεκτρονική σελίδα του χωριού μας, Κλινδιά Ηλείας. Στόχος μας είναι η άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλους τους τομείς δραστηριότητας τόσο του συλλόγου μας όσο και του χωριού μας.

Το Κλινδιά βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Φολόη σε υψόμετρο 500 μέτρα, στο νομό Ηλείας. Η απόσταση από την πρωτεύουσα του Πύργου είναι 43 χιλιόμετρα. Συνορεύει με τα χωριά: Πεύκη(Μπεντένι), Αγία Άννα, Πέρσαινα, Γούμερο, Φολόη(Γιάρμενα)κ.α.

Το χωριό μας ως τώρα αποτελούσε ένα δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Ωλένης. Όμως με την ένωση των Δήμων λόγου Καλλικράτη θα ανήκει πλέον από το Φθινόπωρο στον μεγαλύτερο Δήμο της Ηλείας, τον Πύργο.

Το Κλινδιά είναι ένα ημιορεινό χωριό «χωμένο στο πράσινο». Περιβάλλεται από πολλά εξωκκλήσια του Αγίου Παντελεήμονα, της Ζωοδόχου πηγής, του Αγίου Γεωργίου, της Αγίας Τριάδας, της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Νεκταρίου. Η κεντρική εκκλησία του είναι ο Άγιος Βασίλειος, στο τέρμα του χωριού.

Το χωριό παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος του δεν είναι επίπεδο έχει μεγάλη ορατότητα στα δυτικά κυρίως του χωριού. Έχει περιορισμένη δε ορατότητα από τις άλλες τρεις πλευρές του αφού υψώνονται απέναντί του τα βουνά Φολόη, Αστράς και ο λόφος Μποτίνι- Παράδεση.

klindia.xΑπό το ΔΣ Του συλλόγου

Greece

Είστε εδώ: Αρχική