Σύλλογος Κλινδαίων Νομού Ηλείας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Κατηγοριες

9 αποτελεσματικές συμβουλές για την καταπολέμηση της κατάθλιψης

9 αποτελεσματικές συμβουλές για την καταπολέμηση της κατάθλιψης

Η άσκηση βοηθά το σώμα μας να παράγει ενδορφίνες οι οποίες μας βοηθούν να αισθανόμαστε καλύτερα.

Η κατάθλιψη είναι μια συναισθηματική κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει τον άνθρωπο σωματικά και ψυχολογικά, ανάλογα με την ένταση της κατάθλιψης. Ορισμένοι άνθρωποι πάσχουν από περιόδους κατάθλιψης επειδή αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με το σύντροφό τους, έχουν χάσει κάποιο μέλος της οικογένειάς τους, λόγω οικονομικών προβλημάτων, στρες ή ανησυχίας. Αυτό το είδος κατάθλιψης συνήθως είναι απλό ως προς την αντιμετώπισή του και εμφανίζεται περιστασιακά λόγω κάποιας κρίσης. Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι πάσχουν από χρόνια κατάθλιψη η οποία μπορεί να επηρεάσει την υγεία τους και να μειώσει την ποιότητα ζωής τους. Σε αυτή την περίπτωση, η κατάθλιψη μπορεί να θεραπευτεί με τη βοήθεια κάποιου ειδικού επειδή, αν δεν αντιμετωπιστεί κατάλληλα, μπορεί να δημιουργήσει ακόμη σοβαρότερα προβλήματα.

Στις μέρες μας, η κατάθλιψη μοιάζει με παγκόσμια επιδημία λόγω του σύγχρονου, στρεσογόνου τρόπου ζωής. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφορες προτάσεις και συμβουλές που μπορούν να μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε την κατάθλιψη με φυσικό τρόπο ώστε να μην χρειάζεται να λαμβάνουμε χάπια ή φάρμακα που μπορεί να μας προκαλέσουν εξάρτηση.

Άσκηση

askisi

Η τακτική άσκηση είναι μια από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για την καταπολέμηση και την πρόληψη της κατάθλιψης. Υπάρχουν διάφορα είδη ασκήσεων και οποιοδήποτε είδος και αν επιλέξετε θα σας προσφέρει πολλαπλά οφέλη: γιόγκα, αεροβική, άρση βαρών, τρέξιμο, κολύμβηση…

Δεν πρέπει να επιλέξετε ασκήσεις μεγάλης έντασης στην αρχή. Καλό είναι να αρχίσετε με πιο ελαφριές ασκήσεις και με την πάροδο του χρόνου μπορείτε να αυξήσετε την ένταση των ασκήσεων. Ιδανικό είναι να ασκείστε τουλάχιστον μισή ώρα κάθε μέρα ή λίγο περισσότερο. Αν θέλετε να αυξήσετε την αποτελεσματικότητά τους δοκιμάστε να κάνετε ασκήσεις σε εξωτερικούς χώρους.

Διατροφή

diatrofi

Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση και την πρόληψη της κατάθλιψης. Αν τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά στη ζωή σας, προσθέστε περισσότερη βιταμίνη Β και ασβέστιο στη διατροφή σας. Παράλληλα, εξαλείψτε τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες και ζάχαρη.

Φυτικά συμπληρώματα

Πολλά είδη βοτάνων έχουν χαλαρωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Ένα από τα συνιστώμενα βότανα είναι το βαλσαμόχορτο το οποίο είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Άλλα βότανα και φυτά τα οποία είναι γνωστά για την ικανότητά τους να καταπολεμούν την κατάθλιψη και το άγχος είναι:

  • Πασιφλόρα
  • Μελισσόχορτο
  • Λεβάντα
  • Λεμόνι
  • Βαλεριάνα
  • Βρώμη
  • Τσουκνίδα

Αναπνεύστε λίγο καθαρό αέρα

fusi

Όταν πάσχετε από κατάθλιψη, η επαφή με τη φύση μπορεί να είναι μια καταπληκτική θεραπεία η οποία θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Καλό είναι να πηγαίνετε για περπάτημα σε υπαίθριες περιοχές για τουλάχιστον 30 λεπτά. Μπορείτε, μεταξύ άλλων εξωτερικών δραστηριοτήτων, να πηγαίνετε βόλτα το σκύλο σας, να πάτε στο ποτάμι ή να κάνετε ποδήλατο.

Να ξεκουράζεστε αρκετά

Άλλο ένα βασικό στοιχείο για να κερδίσετε τη μάχη με την κατάθλιψη είναι να κοιμάστε τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ, χωρίς διακοπές, έτσι ώστε το σώμα σας να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να ανανεωθεί. Η καλή ξεκούραση θα βελτιώσει τη διάθεσή σας, θα σας βοηθήσει να είστε πιο ευέλικτοι και θα μειώσει σημαντικά την κατάθλιψη.

Να κάνετε δραστηριότητες που σας ευχαριστούν

diavasma

Η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά, υποχρεώσεις και δουλειές στο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και να κάνετε δραστηριότητες που σας ευχαριστούν. Πηγαίνετε διακοπές, για ψώνια, αφιερώστε λίγο χρόνο στην οικογένειά σας, βγείτε έξω με φίλους, πηγαίνετε σε ένα πάρκο αναψυχής· όλα αυτά και πολλά άλλα αποτελούν εξαιρετική θεραπεία για την καταπολέμηση της κατάθλιψης και του στρες.

Να έχετε τα χέρια σας διαρκώς απασχολημένα

Το να διατηρείτε τα χέρια σας διαρκώς απασχολημένα μπορεί να είναι μια καλή θεραπεία για την καταπολέμηση της κατάθλιψης. Το ιδανικό είναι να είστε δημιουργικοί και να κάνετε κάτι που θα αναδεικνύει διάφορες αρετές. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε κάποιου είδους εργόχειρο, να μαγειρεύετε για την οικογένειά σας, να ράβετε, να ψήνετε, να γράφετε, να βγάζετε φωτογραφίες, να ζωγραφίζετε και άλλα.

Να γράφετε για τα συναισθήματά σας

Αν δεν θέλετε να μοιράζεστε τα άγχη σας με άλλους και δυσκολεύεστε να εκφράσετε τα συναισθήματά σας, μια καλή θεραπεία για την καταπολέμηση της κατάθλιψης είναι το γράψιμο ή το διάβασμα. Το να μεταφέρετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας στο χαρτί αποτελεί έναν τρόπο διαφυγής και στοχασμού.

Καλέστε ένα φίλο σας

Αν είστε ένας από τους τυχερούς και έχετε έναν καλό φίλο που είναι πάντα έτοιμος να σας βοηθήσει σε οποιαδήποτε φάση της ζωής σας, προσπαθήστε να τον/την καλείτε κάθε φορά που αισθάνεστε μελαγχολικοί. Είναι αλήθεια ότι δεν είναι πάντα ευχάριστο να μιλάμε για τα συναισθήματά μας όταν είμαστε μελαγχολικοί αλλά οι προτάσεις ενός φίλου και ειδικά όταν γνωρίζετε ότι θα σας στηρίξει θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αυτή την κρίση.

Διαβάστηκε 1916 φορές

Χορηγοί

Παναγιωτόπουλοι
Αγγελόπουλος Παναγιώτης
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…