Σύλλογος Κλινδαίων Νομού Ηλείας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Κατηγοριες

ΛΟΓΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 5/2/2012

Αγαπητοί συγχωριανοί και συγχωριανές, καλημέρα σας.
Σας εύχομαι καλή χρονιά, με υγεία, ευτυχία και ευημερία στα σπίτια σας.
Στην πραγματικότητα, η δύσκολη χρονιά που ζούμε, δεν μπορεί να μας διασφαλίσει την ευημερία, γι’ αυτό, εκείνο που προέχει, είναι η υγεία μας. Και κάτι ακόμη: να είμαστε δεμένοι μεταξύ μας, για να μπορούμε να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον.
Και αυτόν ακριβώς το ρόλο μπορεί να παίξει ο Σύλλογός μας. Αν, μια φορά, τα προηγούμενα χρόνια υποστήριξε οικογένειες από το χωριό μας στη δύσκολη ώρα, τώρα , έχει ένα παραπάνω, μπορεί και πρέπει να υποστηρίξει μια οικογένεια, ένα συγχωριανό μας, από μια δύσκολη κατάσταση που μπορεί να βρεθεί.
Όταν είμαστε δεμένοι, όταν επικοινωνούμε ο ένας με τον άλλον, μπορούμε να μιλήσουμε για τα προβλήματά μας. Τότε μόνο μπορούμε να ζητήσουμε και να δώσουμε βοήθεια και συμπαράσταση, για να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη κατάσταση. Ο Σύλλογος και θέλει και μπορεί να διαθέσει πόρους για οικογένειες, που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους.
Θέλω να επιστήσω την προσοχή σας σε κάτι: Ο Σύλλογος αυτός έχει λόγο ύπαρξης. Είναι κοινή η αγωνία μας για το μέλλον. Κανένας από όλους όσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή, σε τούτη την αίθουσα, δεν αισθάνεται ασφάλεια για το μέλλον το δικό του και των παιδιών του. Δεν μπορώ να σας πω ότι ο Σύλλογος θα σας εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον. Μπορώ όμως, να σας πω με σιγουριά, ότι αυτός ο Σύλλογος είναι ανάγκη να διατηρηθεί σε λειτουργία, γιατί δεν θα επιτρέψει ποτέ να βυθιστεί μια οικογένεια, ένας συνάνθρωπος, για μια παροδική δυσκολία που μπορεί να εμφανιστεί στη ζωή του. Ο Σύλλογος έχει τη δική σας δύναμη, τη δική μας δύναμη, όλων μας, για να υποστηρίξει τα μέλη του.
Σ’ αυτό το σημείο, θέλω να πω ακόμη ότι και αυτή η χρονιά που πέρασε είχε πολύ άσχημες στιγμές για το χωριό μας. Χάσαμε πολλούς δικούς μας ανθρώπους, που μας λείπουν σήμερα από κοντά μας.
Ο Ανδρέας Γκάτσης,
Ο Θόδωρος Γιαννακόπουλος,
Η Θεοδώρα Αγγελοπούλου, του Τζιτζή,
Η Βάσω Μπαλάσκα - Κόκλα, του παπά,
Ο Ηλίας Γιαννόπουλος - Λιάτσικος,
Ο Γιώργος Τόλιος,
Ο Δημήτρης Στεργιόπουλος του Μαρίνη,
Ο Δήμος ο Παναγόπουλος,
Η Φωτεινή Λουκοπούλου,
Η Πηνελόπη Γιαννοπούλου,
Ο Σπύρος ο Χριστόπουλος, του Ηρακλή,
Ο Νίκος ο Γιαννόπουλος, ο Γκούτζιος,
Και εδώ, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την απώλεια καμιάς από τις οικογένειες, νομίζω ότι η πιο οδυνηρή, ήταν η απώλεια ενός πολύ νέου ανθρώπου. Του Δημήτρη του Βεργάκη, του γιου της συγχωριανής μας Αριστέας Καρκούλια και του Μύρωνα Βεργάκη. Ο Δημήτρης ήταν μόλις
26 χρονών, όταν έφυγε από κοντά μας παραμονή των Χριστουγέννων.
Εδώ, θέλω να μεταφέρω σε όλους σας τις θερμές ευχαριστίες του Μύρωνα και της Τούλας Βεργάκη, όπως τις έβαλαν στο
site του χωριού μας, στο internet, για τη συμπαράσταση που δέχτηκαν από όλους σας στις δύσκολες ώρες που περνούν. Λένε ότι ένιωσαν ανθρωπιά, αλληλεγγύη και αγάπη για την οικογένειά τους από όλους μας.
Σας καλώ, λοιπόν, όλους να σηκωθείτε και να τηρήσουμε όλοι μαζί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των ανθρώπων που έχουμε χάσει.
...............................................
Πριν κλείσω, θέλω να κάνω ένα σύντομο απολογισμό του έργου του Συλλόγου το
2011.
- Κάναμε εκδηλώσεις στην Αθήνα και στο χωριό, με επιτυχία,
- το ποδοσφαιρικό τουρνουά της περιοχής μας το κέρδισε και πάλι το χωριό μας,
- βρεθήκαμε πάλι δίπλα σε όλους τους χωριανούς που χρειάστηκαν τη βοήθειά μας,
- αναμορφώσαμε την πλατεία, στην είσοδο του χωριού και αποκαταστήσαμε το φωτισμό,
- και το πιο σημαντικό, θεωρώ ότι είναι η έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας του χωριού μας στο
internet. Η επισκεψιμότητά της δείχνει ότι ο παλμός του χωριού φθάνει σε κάθε γωνιά του κόσμου. Μέσα σε μόλις έξι μήνες, η σελίδα αυτή δέχθηκε πάνω από 126 χιλιάδες επισκέψεις.
Τη χρονιά που έρχεται, θα αποφύγουμε τις εκδηλώσεις με μουσική, όπως τις γνωρίζετε μέχρι σήμερα, λόγω του βαρύτατου πένθους στο χωριό μας. Θα προσανατολιστούμε σε μια ήσυχη εκδήλωση, με ένα γεύμα, ίσως και κάποια εκδρομή. Και βέβαια, είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε σε κάθε ανάγκη που θα προκύψει στο χωριό μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλώ να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις και στις δραστηριότητες του Συλλόγου. Και, όσοι έχετε τη δυνατότητα, να ενισχύσετε με τη συνδρομή σας και τις προσφορές σας το Σύλλογο, ο οποίος είναι ταγμένος να συμπαραστέκεται στους συγχωριανούς που δεν τα βγάζουν πέρα.
Σήμερα, εκτός από την κοπή της πίτας, γίνονται εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Όποιος ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος, μπορεί να το δηλώσει.
Επιτρέψτε μου τώρα..., μετά από τέσσερα χρόνια ως Πρόεδρος του Συλλόγου, αισθάνομαι την ανάγκη προσωπικά να σας ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή σας. Ξεχωριστά θέλω να ευχαριστήσω ένα - ένα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Τον Ηλία τον Γκάτση
Το Νίκο το Γιαννόπουλο
Το Σταύρο Κωνσταντόπουλο
Τον Τάκη το Γλυκοφρύδη
Το Βασίλη τον Αγγελόπουλο
Το Μπάμπη τον Αγγελόπουλο
Τον Αργύρη το Γιαννακόπουλο
Το Γιάννη Γιαννόπουλο
Το Μάριο τον Τόλιο
Το Βασίλη το Γιαννόπουλο
Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι το Σταύρο τον Κωνσταντόπουλο, που μας προσφέρει το μαγαζί του για τη σημερινή μας συνάντηση και το Γιώργο τον Αλεξόπουλο για την προσφορά της βασιλόπιτας και των γλυκών.
Σας ευχαριστώ όλους, καλή σας μέρα και καλή χρονιά.
Διαβάστηκε 1948 φορές
Περισσότερα της ίδιας κατηγορίας... « Κοπί πίτας 5/2/2012 Κοπή πίτας 2013 »

Χορηγοί

Παναγιωτόπουλοι
Αγγελόπουλος Παναγιώτης
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…