Σύλλογος Κλινδαίων Νομού Ηλείας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Κατηγοριες

Έφυγε από τη ζωή ο Διονυσοπουλος Χρηστος .Η κηδεία θα τελεστεί στο χωριό στις 13/01/2023 και ώρα 11:00. Ο Σύλλογος του χωριού μας εκφραζει τα θερμά Συλλυπητήρια στους οικείους του

Περισσότερα...

Κανονικός καρδιακός ρυθμός ανά ηλικία και πώς να τον υπολογίσετε

Ο φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός των ενηλίκων μπορεί να είναι 60 έως 100 παλμοί ανά λεπτό σε κατάσταση ηρεμίας. Ωστόσο, μπορεί να ποικίλλει λόγω διαφόρων παραγόντων. Μάθετε τα πάντα γι' αυτό εδώ!
 

Ως φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός μπορεί να οριστεί ο αριθμός των χτύπων της καρδιάς ανά λεπτό. Για να μάθουμε τον φυσιολογικό καρδιακό μας ρυθμό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια συσκευή (παλμόμετρο) ή να μετρήσουμε τον σφυγμό μας χειροκίνητα στον καρπό ή στον λαιμό.

Η μέτρηση αυτή πρέπει να γίνεται σε κατάσταση ηρεμίας και σε δραστηριότητα για να καθοριστεί το ελάχιστο και το μέγιστο. Η γνώση αυτών των δεδομένων είναι πολύ σημαντική από την άποψη της γενικής υγείας και για τις https://meygeia.gr/3-periptoseis-stis-opoies-prepei-na-apofygete-tin-athlisi/"}}" target="_blank" rel="noopener" class="jsx-151512268 jsx-951308518 default-a-link is--underline c--secondary-600 is--underline" style="box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; border-width: 0px 0px 1px; border-top-style: initial; border-right-style: initial; border-bottom-style: dotted; border-left-style: initial; border-top-color: initial; border-right-color: initial; border-bottom-color: rgb(212, 100, 154); border-left-color: initial; border-image: initial; font: inherit; vertical-align: baseline; text-decoration: none; outline: none; color: rgb(212, 100, 154); word-break: break-word; transition: color 250ms ease-in-out 0s;">αθλητικές επιδόσεις, αφού μπορεί να γυμναζόμαστε ανεπαρκώς.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ο φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Επίσης, παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, το βάρος και η σωματική δραστηριότητα επηρεάζουν τους παλμούς ανά λεπτό.

Κανονικός καρδιακός ρυθμός ανά ηλικία

Η έννοια του καρδιακού ρυθμού ή του παλμού εκφράζει τη σχέση μεταξύ του αριθμού των καρδιακών παλμών και μιας δεδομένης χρονικής περιόδου, η οποία είναι συνήθως 1 λεπτό. Πρόκειται για έναν σημαντικό δείκτη της δραστηριότητας της καρδιάς.

Συγκεκριμένα, ο φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός αναφέρεται σε αυτό που αναμένεται ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουμε. Πρόκειται για μια μέτρηση που πρέπει να λαμβάνεται ως αναφορά, καθώς μπορεί να υπάρχουν διάφοροι παράγοντες, περιστασιακοί ή εγγενείς στο άτομο, που μεταβάλλουν τον ρυθμό.

Σε κάποιους ο σφυγμός μπορεί να είναι ελαφρώς ταχύτερος, σε άλλους μπορεί να είναι πιο αργός. Οι φυσιολογικές τιμές των παλμών ανά λεπτό (bpm) σε ηρεμία είναι οι εξής:

  • Νεογέννητα, μέχρι τον πρώτο μήνα: 70 έως 190 bpm
  • Βρέφη, έως ένα έτος: 80 έως 160 bpm
  • Παιδιά από 1 έως 2 ετών: 80 έως 130 bpm
  • Παιδιά ηλικίας 3 έως 4 ετών: 80 έως 120 bpm
  • Παιδιά μεταξύ 5 και 6 ετών: 75 έως 115 bpm
  • Παιδιά ηλικίας 7 έως 9 ετών: 70 έως 110 bpm
  • Νέοι ηλικίας άνω των 10 ετών: 60 έως 100 bpm
  • Ενήλικες: 60 έως 100 bpm
Περισσότερα...
Αν είναι δυνατόν, αγοράστε πράσινα μήλα και φροντίστε να τρώτε και τη φλούδα για να λαμβάνετε περισσότερες φυτικές ίνες και να βελτιώνετε την πέψη, ενώ παράλληλα καταπολεμάτε την κατακράτηση υγρών.

Τα μήλα είναι το είδος του φρούτου που μπορείτε να απολαύσετε σχεδόν κάθε εποχή του χρόνου. Εκτός του ότι είναι τόσο νόστιμα, τα μήλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που μπορούν να προσφέρουν απίστευτα οφέλη στο σώμα και τη συνολική υγεία σας. Μάθετε σήμερα για τα οφέλη των μήλων εδώ!

Τα κύρια οφέλη οφείλονται στην πολύ υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικές ενώσεις και πηκτίνη, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των βλαβερών επιδράσεων των ελεύθερων ριζών, ενώ παράλληλα διεγείρουν τη φυσική αποτοξίνωση του σώματός σας.

Εκτός από αυτό, τα μήλα παρέχουν αίσθημα πληρότητας όταν τα τρώτε. Ως εκ τούτου, συνιστώνται ανεπιφύλακτα σε άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος αλλά δυσκολεύονται να ελέγξουν την επιθυμία τους για φαγητό.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους αυτό το φρούτο είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να ενσωματώσετε στην καθημερινή σας διατροφή. Στο σημερινό άρθρο θα καλύψουμε εννέα από τα πιο σημαντικά οφέλη των μήλων για την υγεία.

Τα πιο σημαντικά οφέλη των μήλων για την υγεία

1. Τα μήλα κάνουν καλό στην καρδιά σας

9 καταπληκτικά οφέλη των μήλων για την υγεία

2. Βοηθούν στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε κάλιο, τα μήλα είναι ένα φυσικό διουρητικό που καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και πολλά από τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτή.

Τα άτομα που πάσχουν από φλεγμονώδεις παθήσεις ή υψηλή αρτηριακή πίεση μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την κατανάλωση ενός μήλου την ημέρα.

Ωστόσο, όσοι πάσχουν από νεφρικά προβλήματα θα πρέπει να μιλήσουν με τον γιατρό τους πριν καταναλώσουν πολλά μήλα.

3. Μπορούν να καταπολεμήσουν τη δυσκοιλιότητα και τη διάρροια

Holding an apple next to a flat belly


Η υψηλή περιεκτικότητα σε αδιάλυτες φυτικές ίνες στη φλούδα του μήλουβοηθά στην προώθηση της τακτικής κίνησης του εντέρου και απομακρύνει τη δυσκοιλιότητα.

Εν τω μεταξύ, η σάρκα του μήλου περιέχει ένα είδος φυτικών ινών γνωστό ως πηκτίνη. Αυτή η ουσία προάγει την καλή εντερική διέλευση και περιορίζει την ποσότητα νερού που χάνεται μέσω προβλημάτων όπως η διάρροια.

.

4. Οφέλη των μήλων: Προάγουν την υγεία των δοντιών

Όταν τρώτε ένα μήλο διεγείρει την παραγωγή σάλιου στο στόμα. Αυτό βοηθά στη μείωση της παρουσίας βακτηρίων που προκαλούν τερηδόνα και άλλα προβλήματα οδοντικής υγιεινής.

Η κατανάλωση ενός μήλου δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κανονική οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα. Ωστόσο, μπορεί να είναι αρκετά βολικό στη σπάνια περίπτωση που βρεθείτε χωρίς αυτά τα αντικείμενα.

5. Μπορεί να προλάβουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ

Brain cells forming connections

Χάρη στην περιεκτικότητα των μήλων σε αντιοξειδωτικά, η κατανάλωση χυμού μήλου θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ και της πρόωρης γήρανσης του εγκεφάλου.

6. Μπορεί να σας προστατεύσουν από τη νόσο του Πάρκινσον

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως τα μήλα, βοηθούν στην πρόληψη της νόσου του Πάρκινσον, μιας εκφυλιστικής διαταραχής που χαρακτηρίζεται από την υποβάθμιση των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλό σας που παράγουν ντοπαμίνη.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η παρουσία ελεύθερων ριζών μπορεί επίσης να επηρεάσει την ανάπτυξη αυτής της εξουθενωτικής νόσου, οπότε η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, όπως τα μήλα, μπορεί επίσης να αποτελέσει παράγοντα πρόληψής της.

7. Μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη

Insulin shot next to a diabetes pamphlet

Οι διαλυτές φυτικές ίνες στα μήλα βοηθούν στη μείωση του σακχάρου στο αίμα σε ασθενείς που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2. Μόνο η κατανάλωση ενός μήλου την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο έως και 20%.

8. Αποτρέπουν το σχηματισμό χολόλιθων

Οι χολόλιθοι σχηματίζονται όταν έχετε υπερβολική χοληστερόλη στην κυκλοφορία του αίματός σας, η οποία εμποδίζει τη χολή να βοηθήσει στην κανονική πέψη των λιπών.

9. Οφέλη των μήλων: Αποτοξινώνουν το συκώτι

9 καταπληκτικά οφέλη των μήλων για την υγεία

Όταν τρώτε πάρα πολλές ανθυγιεινές, υψηλής θερμιδικής αξίας τροφές αυξάνετε τον κίνδυνο να αναπτύξετε μια ολόκληρη σειρά από διαταραχές που σχετίζονται με ένα μη υγιές

Ναι, το σώμα σας έχει την ικανότητα να αυτοκαθαρίζεται, αλλά αν υπερφορτώνετε το φυσικό σύστημα αποτοξίνωσής του, αυτή η διαδικασία καθίσταται σχεδόν αδύνατη.

Ευτυχώς, τρώγοντας μήλα ή πίνοντας χυμό μήλου κάθε μέρα μπορείτε να υποστηρίξετε τη>φυσική αποτοξίνωση και να διατηρήσετε το συκώτι σας να λειτουργεί σωστά.

Γνωρίζατε αυτά τα εκπληκτικά οφέλη των μήλων για την υγεία; Ελπίζουμε ότι από τώρα και στο εξής θα φροντίζετε πάντα να τα συμπεριλαμβάνετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Περισσότερα...

Έφυγε από τη ζωή στης 10/10/2022 η Λίτσα σύζυγος του Βασίλη Αγγελόπουλου του Θοδωρή η κηδεία της θα γίνει στο κοιμητήριο της Καισαριανής την Τετάρτη 12/10/2022 και ώρα 11.15.Ο Σύλλογος του χωριού εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια  της.

Περισσότερα...

Έφυγε από τη ζωή στης 3/10/2022 ο Κώστας Γιαννόπουλος (Καζάκος) Η κηδεία του θα γίνει στο χωριό την Τετάρτη 5/10/2022. Ο Σύλλογος του χωριού εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Περισσότερα...
Asteies Fwtografies Paraxeni Gwnia 915

Περιπτώσεις που η γωνία λήψης μιας φωτογραφίας δημιούργησε ενδιαφέρουσες οφθαλμαπάτες!

 
Περισσότερα...
Απο μικροί όλοι μας αναζητούσαμε πρότυπα!
Με αυτούς ταυτιζόμασταν, σε αυτούς θέλαμε να μοιάσουμε και πολλές φορές κάποιοι εξ ημών,
κοιμόμασταν με τα βιβλία κάτω απο το μαξιλάρι μας για να δούμε και το...ανάλογο όνειρο!
Όλοι οι ήρωες είχαν ένα κοινό: Την αγάπη για αναζήτηση!
Κάποιοι για να δουν τον κόσμο, να βρουν το χαμένο θυσαυρό, να σώσουν μια αγαπημένη,
ή να περάσουν τις απαραίτητες δοκιμασίες για να εξαγνιστούν.
Αλλά σε κάθε μύθο/παραμύθι, στην πραγματικότητα αυτή η αναζήτηση έχει ένα και μόνο σκοπό:
Tην αναζήτηση του εαυτού μας - Γνώθι Σ αυτόν
Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανακαλύψει τον ταξιδευτή που κρύβετε μέσα σε όλους μας.
Έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους Δράκους και τις κακιές μάγισσες!
Έτοιμοι να διαβούν το δύσκολο δρόμο , και να φτάσουν στις εσχατιές του κόσμου, αρκεί να βρούν το μεγάλο μυστικό.
Το μυστικό που θα απελευθερώσει την ασύλληπτη δύναμη που κρύβεται μέσα μας.
Το μεγαλύτερο δώρο που μας χαρίστηκε ποτέ!
Το Δώρο της δημιουργίας
Ο Επίκουρος το λέει : Αίσθημα Σκοπού
Δηλαδή τα όνειρα που γέμισε την ψυχή μας Εκείνος !
Τα ταλέντα - τάλαντα που μας χάρισε όταν γεννηθήκαμε
Η Ψυχή είναι φτιαγμένη για να Δημιουργεί
Και αν δεν δημιουργεί , αλλά διεκπεραιώνει κάνοντας μια τυπική δουλειά τότε δεν χαίρεται....
Oι Άγγλοι, την ικανοποίηση την λένε Satisfaction απο την λατινική ρίζα SATIS = Αρκετά
Άρα αρκετή δράση φέρνει την ικανοποίηση ,
και η απραγία την ψυχική κατάρρευση
Κανένα δώρο , κανένα αμάξι / σπίτι / ταξίδι δεν θα σε ικανοποιήσει αν δεν ανακαλύψεις το λόγο που έχεις έρθει σε αυτό το κόσμο.
Η καρδιακή ανακοπή είναι η Νο1 αιτία θανάτου.
Και οι περισσότερες καρδιακές ανακοπές θα πίστευε κανείς
οτι συμβαίνουν μετά απο κακό φαγοπότι ή μετά απο μεγάλη δόση αλκοολ, ναρκωτικών κλπ.
Κι όμως, οι περισσότερες καρδιακές ανακοπές,
συμβαίνουν 9 περίπου το πρωί.
Την ώρα που πηγαίνεις, ή
ετοιμάζεσαι για την δουλειά σου.
Γιατί βρίσκεσαι σε μια δουλειά που δεν σε γεμίζει, και ξανά και ξανά και ξανά,
δηλητηριάζεις την ψυχή σου κάνοντας κάτι που δεν σαρέσει.
Κάτι που δεν αντιπροσωπεύει τα ονειρά σου.....
Μην περιμένεις τα ονειρά σου να τα ασπαστούν οι άλλοι.
Μην περιμένεις να "δουν" οι άλλοι το όνειρο
που κρύβεται μέσα σου.
Μην περιμένεις οι άλλοι να εγκρίνουν το ονειρό σου.
Γιατί κανείς δεν ειναι εσύ!
Δεν έγινες κατα τύχη, ούτε στάλθηκες κάπου, απλά για να είσαι εκεί!
Πίστεψε σε σένα, γιατί οι άλλοι θα σε ανακαλύψουν
μόνο όταν εσύ ανακαλύψεις ποιος είσαι!
Γιατί αν δεν πιστέψεις εσύ, κανένας δεν θα σε πιστέψει.
Φόρα την ζώνη με το σπαθί και ξεκινά !!!
Μια αστραπή η ζωή μας , μα προλαβαίνουμε !!!
Και αν στο δρόμο βρεις τρομερούς δράκους και φοβερές μάγισσες ,
ε τότε ενεργοποίησε το ισχυρότερο μυστικό όπλο του σύμπαντος :
Την προσευχή που καλεί Εκείνον που σε Δημιούργησε !
Τον Κύριο του σύμπαντος κόσμου !
Περισσότερα...
Τα SCFA είναι κοντής αλυσου λιπαρά οξέα
(short chain fatty acids)
Ποιος τα φτιάχνει;
Τα καλά βακτήρια του εντέρου , οι πιο πολύτιμοι σύμμαχοι μας
Τι κάνουν;
Λειτουργούν ως Πυροσβέστες , συγκρατώντας το ανοσοποιητικό μας , όταν τα άγρια θηρία που ακούν στο όνομα T και Β λεμφοκύτταρα αγριεύουν ανεξέλεγκτα
- κρατήστε τη λέξη ανεξέλεγκτα -
και οπλίζουν υπερβολικα πολλές πυρηνικές βόμβες , σπέρνοντας την καταστροφή όχι μόνο σε εχθρούς αλλά και στα δικά μας κύτταρα
(ανεξέλεγκτη φλεγμονή - φωτιά που κατακαίει τα πάντα)
Δηλαδή τα SCFA λειτουργούν σαν τον Ορφέα που με την μαγικη Λύρα του ,
κοιμίζει τον πανίσχυρο Κέρβερο , φύλακα του κάτω κόσμου !
Χωρίς τα SCFA οι πολεμιστές μας ΔΕΝ ελέγχονται
Για να παραχθούν πολύτιμα SCFA πρέπει να δώσουμε στα καλά βακτήρια του εντέρου
ΔΙΑΛΥΤΕΣ ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ !
Οι φυτικές ίνες αυτές βρίσκονται στα
· όσπρια
· ολικής άλεσης δημητριακά
· λαχανικά
· φρούτα
· μανιτάρια
· φύτρα
Μόλις στείλουμε αυτό το φαγητό στα καλά βακτήρια , εκείνα κάνουν πάρτυ και μας το ανταποδίδουν παράγοντας SCFA !
Επίσης ένα από τα SCFA (3 συνολικά ) το BUTYRATE κάνει μια μαγικη δουλειά !
Επιδιορθώνει τις πληγές στους αρμούς του εντέρου εμποδίζοντας βλαβερά βακτήρια να περάσουν στο αίμα !
Δηλαδή εμποδίζει την ενδο-τοξίνωση γνωστή ως ΤΟΞΑΙΜΙΑ
(Τοξίνες στο αίμα από βλαβερά βακτήρια τα οποία μέσω του αιματος καταλήγουν σε διαφορά όργανα
και βάζουν φωτιά - φλεγμονή κάνοντας τρομακτικές ζημιές )
Γιαυτο θελουμε τουλάχιστον 5 μερίδες λαχανικά / φρούτα καθημερινά ,
ώστε να λάβουμε αρκετές φυτικες ίνες για να λάβουμε αρκετά SCFA
Ασφαλώς αυτός είναι μόνο ένας από τους 10 παράγοντες που ελέγχουν την φλεγμονή και χρησιμοποιούμε στα Προγράμματα Αποτοξίνωσης
Επίσης τα SCFA είναι μόνο ένας από τους πολλούς θεραπευτικούς παράγοντες
που παράγουν τα καλά βακτήρια για μας , στην μάχη μας ενάντια στον καρκίνο και τα αυτοάνοσα!
Συνολικά το 4πλο πρόγραμμα εστιάζει :
1. Αποτοξίνωση Εντέρου - Νεφρών - Ήπατος - Λεμφικού
2. Ρύθμιση φλεγμονής - Οξείδωσης - Αποπαρασίτωσης (Μικροβιωμα Εντέρου)
3. Ρύθμιση Άξονα Στρες (Υποθάλαμος - Υποφυση - Επινεφρίδια)
4. Ενεργοποίηση Μιτοχονδριων ( ΜΕΤΑΒΟΛΟΜΙΚΗ)
Περισσότερα...

Έφυγε από τη ζωή στις 2/7/2022 η Αλεξάνδρα Τσιονά η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα 4/7/2022 στις 12.30 στο νεκροταφείο Ηλιούπολης. Ο Σύλλογος του χωριού εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

Περισσότερα...

Χορηγοί

Παναγιωτόπουλοι
Αγγελόπουλος Παναγιώτης
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…