Σύλλογος Κλινδαίων Νομού Ηλείας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Κατηγοριες

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία και αν δεν κοιμόμαστε σωστά, το σώμα μας χάνει την ισορροπία του
Ο ύπνος είναι απαραίτητο συστατικό για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας. Η ξεκούραση τόσο του σώματός μας όσο και του εγκεφάλου, γίνεται μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου.

 

Ένας σημαντικότατος παράγοντας που τον επηρεάζει είναι η στάση του σώματος. Αν έχετε ως συνήθεια να κοιμάστε από τη μια πλευρά τότε επιβαρύνετε μακροχρόνια την υγείας σας.

Συγκεκριμένα, επιστήμονες κατόπιν ερευνών καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ο ύπνος από τη δεξιά πλευρά μπορεί να προκαλέσει σημαντικές αρρώστιες ακόμα και καρκίνο. Αυτό συμβαίνει διότι το γαστρικό οξύ από το στομάχι μεταφέρεται προς τον οισοφάγο κατά τη διάρκεια του ύπνου κάτι το οποίο μπορεί μελλοντικά να προκαλέσει καρκίνο του στομάχου.

Από την αριστερή πλευρά τα πράγματα δείχνουν να είναι ευεργετικά. Ο οργανισμός μας όταν αναπαύεται από την σωστή πλευρά, την αριστερή, φιλτράρει τις τοξίνες του λεμφικού υγρού και των αποβλήτων. Αυτό γίνεται μέσω των λεμφαδένων και του θωρακικού πόρου.

 

Όσον αφορά στις γυναίκες που κυοφορούν η κατάσταση είναι πιο σοβαρή καθώς το να κοιμάστε από τη δεξιά πλευρά ελλοχεύει κινδύνους τόσο για τη μητέρα όσο και για το έμβρυο. Αν είστε έγκυος επιβάλλεται να αναπαύεστε από την αριστερή πλευρά καθώς παρέχετε η δυνατότητα για την σωστή ροή του αίματος προς την καρδιά, τόσο για την μαμά όσο και για το μωρό. Ακόμα, βοηθάει στην ανακούφιση της πλάτης από την πίεση που ασκεί η κοιλιά ενώ αποτρέπει την μήτρα από το να πιέζει το συκώτι.

Ο μακροχρόνιος ύπνος από τη δεξιά πλευρά μπορεί να επιβαρύνει τη σπονδυλική σας στήλη. Η συνήθεια του να κοιμάστε από τη λάθος κατεύθυνση δημιουργεί πιασίματα, δυσκαμψία ακόμα και «μπλέξιμο» των νεύρων.

Οι επιστήμονες που είναι σε θέση να γνωρίζουν υποστηρίζουν πως η σωστή πλευρά, η αριστερή, βοηθά ακόμα και τον εγκέφαλο καθώς η εναλλαγή πλευρών συμβάλει στην αποβολή των χημικών αποβλήτων από αυτόν.

Tips:

Αν θέλετε να αλλάξετε την στάση στον ύπνο προς τη σωστή κατεύθυνση μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι πίσω στην πλάτη σας έτσι να βρίσκετε εμπόδιο κατά τη διάρκεια του ύπνου και να μην γυρνάτε.
Ο οργανισμός σας θα πρέπει να έχει μια συγκεκριμένη ώρα που κοιμάται χωρίς ακρότητες, πέραν φυσικά εξαιρέσεων.
Το δωμάτιο είναι σημαντικό να αερίζεται μέσα στη μέρα και 10 λεπτά λίγο πριν πέσουμε για ύπνο, αν ο καιρός φυσικά το ευνοεί.
Επίσης για να επιτύχετε ένα σωστό ύπνο θα πρέπει όλα τα φώτα να είναι σβηστά

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 17:49

ενδιαφέρουσες φωτογραφίες

Endiaferouses Fwtografies Evdomadas 20210711 04
 
Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 18:38

Τα Συλλυπητήρια Στην Οικογένεια

Έφυγε από τη ζωή στις 1/7/2021 Ο Χρήστος Σταυρόπουλος {Χριστόδουλος}η κηδεία του θα γίνει 2/7/2021 και ώρα 17.30 στο χωριό.
Ο Σύλλογος του χωριού εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του

Συνήθως συσχετίζουμε την υπερτροφή  ginseng (τζίνσενγκ) με δροσιστικά ποτά και πλούσιες γεύσεις, αλλά η πραγματική του δύναμη, υπερβαίνει τις συνήθεις μορφές του

Συνήθως συσχετίζουμε την υπερτροφή  ginseng (τζίνσενγκ) με δροσιστικά ποτά και πλούσιες γεύσεις, αλλά η πραγματική του δύναμη, υπερβαίνει τις συνήθεις μορφές του. Όπως πολλά ισχυρά φυτικά συστατικά, το ginseng έχει γίνει ένα δημοφιλές συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας. Ωστόσο, προτού αναρωτηθείτε πως το ginseng μπορεί να ωφελήσει την ρουτίνα ομορφιάς σας, ας απαντήσουμε πρώτα στη σημαντική ερώτηση:

 

Τι είναι το ginseng;

Το τζίνσενγκ διακρίνεται σε δύο ποικιλίες: στην ασιατική ποικιλία, που καλλιεργείται στην Κίνα και την Κορέα, και στην αμερικανική, που φύεται στο κεντρικό και ανατολικό τμήμα της Βόρειας Αμερικής. Είναι πολυετές φυτό που αναπτύσσεται σε ψυχρά και εύφορα εδάφη. Ο βλαστός του φυτού δεν ξεπερνά σε ύψος τα 60 εκ. Ανθίζει τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο και ο καρπός του μοιάζει με κόκκινο μούρο. Το τμήμα του φυτού που χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική είναι η ρίζα του, η οποία είναι φαρδιά, κοντή και ασπριδερή με μικρότερες διακλαδώσεις. Συλλέγεται το φθινόπωρο, μετά την καρποφορία του φυτού, και στη συνέχεια αποξηραίνεται. Λόγω των πολλών ιδιοτήτων που αποδίδονται στις ρίζες του, το τζίνσενγκ είναι γνωστό και ως «ρίζα της ζωής».

Για την ιστορία

Το τζίνσενγκ είναι φυτό γνωστό από την αρχαιότητα.

Οι αρχαίοι Έλληνες το θεωρούσαν πανάκεια για όλες τις ασθένειες, εξού και η ελληνική ονομασία «πάναξ». Οι Κινέζοι, που το καλλιεργούν εδώ και χιλιάδες χρόνια, το αποκαλούν «jin-chen», που σημαίνει «σαν άνθρωπος», επειδή η ρίζα του έχει τη μορφή ανθρώπινου σώματος. Οι Ινδιάνοι απέδιδαν στο φυτό μαγικές ιδιότητες. Το θεωρούσαν μάλιστα βότανο της αγάπης και το έτριβαν στο σώμα και στα ρούχα τους, προκειμένου να φέρουν πίσω τη χωρισμένη σύζυγό τους.

Οι ιδιότητές του

Η «ρίζα της ζωής» σίγουρα δεν αποτελεί θαυματουργό φάρμακο για όλα τα προβλήματα υγείας, ωστόσο συγκαταλέγεται στα πιο ευεργετικά βότανα της φύσης. Πιο συγκεκριμένα, θεωρείται:

Ουσιαστικά, είναι ένα φυτικό συμπλήρωμα που αναγνωρίζεται συνήθως για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις του. Συλλέγεται μετά από περίπου έξι χρόνια ανάπτυξης προκειμένου να διασφαλιστεί ότι βρίσκεται στο μέγιστο της ισχύος του και στη συνέχεια μετατρέπεται σε λεπτή σκόνη με πολλές χρήσεις. Η ρίζα είναι γεμάτη με δραστικές ενώσεις που έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, να αυξάνουν την κυκλοφορία και να ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος. Είναι επίσης γνωστό για τις ιδιότητες που ανακουφίζει από το άγχος και πιστεύεται ότι είναι αφροδισιακό. Ωστόσο, αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Όταν εφαρμόζετε με συνέπεια αυτό το θαύμα στην τοπική του μορφή, το βότανο μπορεί να ωφελήσει πολύ την επιδερμίδα σας.

Όταν χρησιμοποιείται στο δέρμα, το ginseng έχει την ικανότητα να δρα ως θεραπεία για όλους.

Ανεξάρτητα από το πρόβλημα που σχετίζεται με το δέρμα που αντιμετωπίζετε, το ginseng μπορεί να βοηθήσει. Εάν ανησυχείτε για τις λεπτές γραμμές, μην ψάχνετε άλλο. Το Ginseng μπορεί να ενισχύσει την κυκλοφορία των μικρότερων αιμοφόρων αγγείων του δέρματος σας και έτσι να διευκολύνει την παραγωγή κολλαγόνου, η οποία είναι μια πρωτεΐνη ισχύος που θα σας κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο υγιές. Εάν το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα ξηρό και θαμπό, τα ενεργητικά στοιχεία του ginseng θα φωτίσουν την επιδερμίδα σας. Οι ισχυρές ιδιότητες του Ginseng ως αντιοξειδωτικό θα σας προστατεύσουν επιπλέον από τους περιβαλλοντικούς ρύπους που συνήθως μπαίνουν στο δέρμα σας και συμβάλλουν στο σχηματισμό ρυτίδων. Αυτά τα ίδια αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση της παραγωγής λαδιού, η οποία είναι ιδιαίτερα ευεργετική για όσους έχουν επιρρεπές στην ακμή δέρμα.

Άτομα που πάσχουν από υπερχρωματισμό, θα δουν επίσης οφέλη όταν αρχίσουν να χρησιμοποιούν προϊόντα ginseng. Το βότανο έχει την εντυπωσιακή ικανότητα να αποτρέπει την επιζήμια παραγωγή μελανίνης, το οποίο είναι ένα αμινοξύ που συμβάλλει στη δημιουργία σκοτεινών κηλίδων στο δέρμα. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη θεραπεία καταστάσεων, όπως η ψωρίαση.

Το συστατικό έχει χρησιμοποιηθεί σε ρουτίνες K-Beauty για αιώνες και είναι ένα δημοφιλές συμπλήρωμα σε διάφορους ασιατικούς πολιτισμούς. Συνολικά, το ginseng είναι ένα συστατικό που προορίζεται για όλες τις ανάγκες περιποίησης του δέρματος. Από προβληματικές κηλίδες και λεπτές γραμμές, έως ενοχλητικές κηλίδες του ήλιου – αυτό το superfood θα κάνει το δέρμα και το μυαλό σας να λάμπει.

Βραζιλιάνοι επιστήμονες μας προτρέπουν εδώ και χρόνια να πίνουμε πράσινο τσάι μετά το περπάτημα, μετά από χρόνια ερευνών τους σχετικά με το θέμα. 

Όσοι συμμετέχοντες κατανάλωναν τρία φλιτζάνια πράσινου τσαγιού κάθε μέρα για μια εβδομάδα, είχαν λιγότερους δείκτες κυτταρικής βλάβης που προκαλείται από την αντίσταση στην άσκηση. Αυτό σημαίνει ότι το πράσινο τσάι, μπορεί να μας βοηθήσει να ανακάμψουμε γρηγορότερα μετά από έντονο περπάτημα.

Στη δεύτερη μελέτη, οι επιστήμονες επέλεξαν διαφορετικούς συμμετέχοντες, που συνδύασαν μια καθημερινή συνήθεια με 4-5 φλιτζάνια πράσινου τσαγιού  και μια προπόνηση 25 λεπτών για 12 εβδομάδες. Αυτοί έχασαν κατά μέσο όρο δύο επιπλέον κιλά από όσους ασκήθηκαν αλλά δεν έπιναν τσάι.

Οι τρίτοι συμμετέχοντες που πήραν μέρος και στις δύο δοκιμές, έχασαν έως και 4,5 κιλά σε μια εβδομάδα!
Αξίζει πραγματικά να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα οφέλη από το πράσινο τσάι, πίνοντάς το μετά το περπάτημα για τουλάχιστον 7 συνεχόμενες ημέρες, γιατί όχι και πριν.

Είναι, δε, και άριστο υποκατάστατο του καφέ.

Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 18:17

Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια…

Panw Ap Ola Asfaleia 901

Δεν έχουν καμία αίσθηση κινδύνου και η απερισκεψία τους μπορεί να τους στοιχίσει ακριβά.

 
Εδώ και 50 χρόνια περίπου, μέσα απο την βιομηχανοποίηση της ζωής μας, έχει περάσει στον κόσμο,
πως το ιδανικό πρωινό, είναι το γνωστό σε όλους γάλα με δημητριακά.
Κατα πόσο όμως αυτό είναι σωστό;
Στον Δυτικό κόσμο, οι 2 σημαντικότερες αιτίες θανάτου, είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα, και ο καρκίνος
Και οι 2 αυτές ασθένειες, σχετίζονται με την αυξημένη παχυσαρκία.
20% όλων των καρκίνων, σχετίζονται με την Παχυσαρκία.
Και εδώ μπαίνει η κοινή λογική.
Μία απο τις σημαντικότερες αιτίες καρδιαγγειακών νοσημάτων, είναι η αυξημένη χοληστερόλη στην διατροφή μας, και τα ζωικά λιπαρά.
Ποια είναι η τροφή με υψηλότατη ποσότητα χοληστερόλης ;
Τα γαλακτοκομικά και κυρίως το τυρί , μαζί φυσικά με το ζωικό λίπος.
Ποιες οι τροφές με τα περισσότερα κορεσμένα λιπαρά;
Το τυρί, μαζί φυσικά με το ζωικό λίπος και τα τηγανισμένα λάδια κακής ποιότητας.
Ποια είναι η τροφή με την ίσως ισχυρότερη αλλεργική αντίδραση;
Τα γαλακτοκομικά!
Υπολογίζεται πως, το 60 - 80% της Γης πάσχει απο δυσανεξία στην λακτόζη (Welch et al. 1968; Mattar et al. 2012)
Χαρακτηριστικά η μελέτη του πανεπιστημίου της Βραζιλίας, μας λέει :
Η αλλεργική αντίδραση (των γαλακτοκομικών) προκαλεί σοβαρές κυτταρικές βλάβες ,
σωματική, ψυχική και συναισθηματική συμπτωματολογία που μπορεί να διαφέρει στο χρόνο, την ένταση και τη σοβαρότητα
(Rangel et al. 2016)
Αυτά είναι ελάχιστα απο τα αμέτρητα στοιχεία, σε κλινικές και επιδημιολογικές μελέτες παγκοσμίως για τα προβλήματα που δημιουργεί το γάλα.
Το σημαντικότερο όμως είναι, πως η πρωτείνη του γάλακτος, Καζείνη,
στην μεγαλύτερη παγκόσμια έρευνα που έγινε ποτέ, πάνω στις ζωικές πρωτείνες, αποδείχτηκε ισχυρότατη καρκινογόνος ουσία
(The China Study)
Πως λοιπόν, το γάλα και το τυρί, αποτελούν ιδανική τροφή για να ξεκινάνε την μέρα τους τα παιδιά μας;
Πως το τυρί, αποτελεί ιδανικό γεύμα για τα παιδιά στο σαντουιτς μαζί με....ζαμπόν ή γαλοπούλα;
Προσέξτε:
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) έχει τοποθετήσει τα παράγωγα του κρέατος ως Νο1 κατηγορία τροφών Καρκινογένεσης.
Μου κάνει εντύπωση που τόσες καμπάνιες, δεν αναφέρουν αυτό το γεγονός.
Άρα λοιπόν, ποιο είναι το ιδανικό πρωινό για τα παιδιά;
Φρούτα και μούρα με ωμούς ξηρούς καρπούς
Καλά δημητριακά , όπως Κριθαρένιο παξιμάδι τα οποία
εχουν τεράστια ποσόστωση σε φυτικές ίνες,
καθαρίζοντας το έντερο και παρέχοντας αίσθηση πληρότητας και κορεσμού στον άνθρωπο,
μειώνοντας δραστικά φλεγμονές και υπολείμματα τροφών απο το έντερό μας!
Ειδικά ο συνδιασμός Κριθαροκουλούρας με 1/2 αβοκάντο ή ταχίνι αποτελεί ένα απο τα κουφαία γεύματα.
Τέλος για όσους θέλουν υφή γάλακτος, μπορούν να χρησιμοποιήσουν φυτικό γάλα, μαζί με λίγη στέβια ,
ωμό βιο κακάο που είναι η ισχυρότερη τροφή στον κόσμο σε μετάλλα, και καλά δημητριακά όπως νιφάδες φαγόπυρου ή βρώμη!
Έχουμε την Γνώση - Έχεις την Επιλογή
Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 18:07

Πόσο εύκολη είναι η καλή Υγεία;

Οι άνθρωποι που ξεκινάνε το πρόγραμμα Αποτοξίνωσης στην αρχή, μοιράζονται τις ίδιες φοβίες, ανησυχίες, και ανασφάλειες.
Αναρωτιούνται πόσο δύσκολο θα είναι, αν θα τα καταφέρουν, τι εξετάσεις χρειάζονται, πόσο καιρό θα τους παρακολουθώ κλπ.
Ολα αυτά τα ερωτήματα πηγάζουν απο τον λανθασμένο τρόπο σκέψης που έχουμε αποκτήσει απο τότε που ήμασταν παιδιά.
Η άριστη υγεία, δεν είναι αποτέλεσμα εξετάσεων. Οι εξετάσεις πιστοποιούν αυτό που αισθάνεσαι και βιώνεις.
Πιστοποιούν το σύμπτωμα, όχι την υγεία.
Η υγεία όμως δεν είναι απλά η έλλειψη ενός μετάλλου, μιας βιταμίνης, ή ενός δείκτη φλεγμονής...
Αν δεν μπορείς να περπατήσεις 5 χλμ, και οι βασικές εξετάσεις αίματος είναι εντός των φυσιολογικών ορίων, είσαι υγιής;
Το πρόγραμμα δεν έχει σκοπό να βασίζεσαι στον θεραπευτή, αλλά να γίνεις εσύ θεραπευτής του εαυτού σου!
Άρα σημασία δεν έχουν οι συνεδρίες, αλλά η αλλαγή των παθογόνων συνηθειών σε συνήθειες ευεξίας,
ΜΟΝΙΜΑ!!!
Σημασία έχει η κατανόηση γιατί κάνεις το κάθετι, και όχι απλά να ακολουθείς ένα χαρτί με οδηγίες.
Σημασία έχει να πλησιάσεις όσο γίνεται στη καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, όχι να γίνεις ακόλουθος ενός προγράμματος.
Το πρόγραμμα είναι ο μπούσουλας, είναι το στήριγμα, μέχρι να γίνεις τόσο ισχυρός που δεν θα χρειάζεσαι πια στήριγμα!
Σκοπός του προγράμματος, είναι να χτίσουμε Ελεύθερους, γεμάτους Ενέργεια και Δύναμη ανθρώπους,
και όχι ανθρώπους που θα έχουν απλά γλιτώσει απο μια ασθένεια.
Γιαυτό φαίνεται τόσο περίεργη η αρχική προσέγγιση!
Γιατί δεν εστιάζω ποτέ στην ασθένεια, αλλά πάντα στον Ασθενή!
Γιατί η ασθένεια, είναι το σύμπτωμα!
Ειναι το αποτέλεσμα της χαλασμένης σκέψης, είναι το αποτέλεσμα λανθασμένων απόψεων και πεποιθήσεων,
ειναι αποτέλεσμα άγχους, ανησυχίας και φόβου!
Αν δεν ιάσουμε το Νου και τον τρόπο σκέψης, τις ρίζες, πως θα αλλάξει ο καρπός στο δέντρο της ζωής;
Ο ασθενής μιλάει για απλά πράγματα, απαντώντας σε φαινομενικά κοινότυπες ερωτήσεις,
μα οι απαντήσεις που δίνει, οι λέξεις που χρησιμοποιεί, οι προτεραιότητες που εστιάζει, πιστοποιούν πέραν πάσης αμφιβολίας, την αιτία της ασθένειας!
Αυτό αλλάζουμε!
Γιαυτό και τα αποτελέσματα, ξανά και ξανά και ξανά, είναι πάντα καταπληκτικά σε εκείνον που θα ξεκινήσει το Ταξίδι!
Γιατί η υγεία δεν είναι η απουσία ασθένειας, αλλά όταν ο νους, η ψυχή και το σώμα, εργάζονται αρμονικά στο βέλτιστο των δυνατοτήτων τους!

Χορηγοί

Παναγιωτόπουλοι
Αγγελόπουλος Παναγιώτης
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…