Σύλλογος Κλινδαίων Νομού Ηλείας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Κατηγοριες

Σε όλες τις Μυθολογίες ο Ήλιος αντιπροσωπεύει το καλό, το Φως απέναντι στο Σκότος.
Όμως απαιτεί και σεβασμό όπως όλες οι δυνάμεις της Φύσης.
Εδώ έρχονται τα αντιηλιακά.
UVA & UVB
Oι UVA ακτίνες είναι αυτές που διαπερνούν βαθιά το δέρμα προκαλώντας καρκίνο & πρόωρη γήρανση αν εκτίθεστε υπερβολικά στον ήλιο
Οι UVB ακτίνες μένουν στην επιφάνεια, είναι λιγότερο επιθετικές και προκαλούν σαφώς μικρότερες ζημιές στον γενετικό κώδικα απο ότι οι UVA
Εδώ όμως είναι το σημαντικό κομμάτι:
Οι ακτίνες UVB είναι εκείνες που διεγείρουν την δημιουργία βιταμίνης D3
η οποία σε πολλές μελέτες δείχνουν οτι η επάρκειά της σταματάει κατα 50% την καρκινογένεση!
Δυστυχώς ένα πλήθος αντιηλιακών, έχουν δείκτη προστασίας για τις ακτίνες UVB ,
και δεν έχουν δείκτη προστασίας για τις UVA oι οποίες είναι οι εξαιρετικά βλαβερές ακτινοβολίες
Είναι λοιπόν ζωτικής σημασίας, πρωτού αγοράσετε αντιηλιακά να κάνετε μια έρευνα αγοράς σε οργανικά αντι-ηλιακά με προστασία σε ακτίνες UVA.
Κοιτάξτε για συστατικά όπως
- avobenzone
- zinc oxide
Tα οποία μπλοκάρουν τις ακτίνες UVA
ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΦΡΟΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Προτιμήστε φρούτα με λίγη ζάχαρη και πολύ νερό, όπως το Καρπούζι και το Πεπόνι,
αλλά και τον υπέροχο χορταστικό αβοκάντο πλούσιο σε πρωτείνες και βιταμίνες χωρίς ζάχαρη!
Επιλέξτε πανίσχυρα αντοξειδωτικά μούρα με λίγη ζάχαρη όπως το εκπληκτικό Ιπποφαές!
Προσθέστε αντιοξειδωτικό κουρκουμα και τζίντζερ στις σαλάτες σας
Αποφύγετε γλυκά , ζάχαρη , αλκοολ και αναψυκτικά , ειδικά σε περιόδους υψηλής θερμοκρασίας
Πίνετε πολύ νερό!
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!
Σε όλες τις Μυθολογίες ο Ήλιος αντιπροσωπεύει το καλό, το Φως απέναντι στο Σκότος.
Όμως απαιτεί και σεβασμό όπως όλες οι δυνάμεις της Φύσης.
Εδώ έρχονται τα αντιηλιακά.
UVA & UVB
Oι UVA ακτίνες είναι αυτές που διαπερνούν βαθιά το δέρμα προκαλώντας καρκίνο & πρόωρη γήρανση αν εκτίθεστε υπερβολικά στον ήλιο
Οι UVB ακτίνες μένουν στην επιφάνεια, είναι λιγότερο επιθετικές και προκαλούν σαφώς μικρότερες ζημιές στον γενετικό κώδικα απο ότι οι UVA
Εδώ όμως είναι το σημαντικό κομμάτι:
Οι ακτίνες UVB είναι εκείνες που διεγείρουν την δημιουργία βιταμίνης D3
η οποία σε πολλές μελέτες δείχνουν οτι η επάρκειά της σταματάει κατα 50% την καρκινογένεση!
Δυστυχώς ένα πλήθος αντιηλιακών, έχουν δείκτη προστασίας για τις ακτίνες UVB ,
και δεν έχουν δείκτη προστασίας για τις UVA oι οποίες είναι οι εξαιρετικά βλαβερές ακτινοβολίες
Είναι λοιπόν ζωτικής σημασίας, πρωτού αγοράσετε αντιηλιακά να κάνετε μια έρευνα αγοράς σε οργανικά αντι-ηλιακά με προστασία σε ακτίνες UVA.
Κοιτάξτε για συστατικά όπως
- avobenzone
- zinc oxide
Tα οποία μπλοκάρουν τις ακτίνες UVA
ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΦΡΟΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Προτιμήστε φρούτα με λίγη ζάχαρη και πολύ νερό, όπως το Καρπούζι και το Πεπόνι,
αλλά και τον υπέροχο χορταστικό αβοκάντο πλούσιο σε πρωτείνες και βιταμίνες χωρίς ζάχαρη!
Επιλέξτε πανίσχυρα αντοξειδωτικά μούρα με λίγη ζάχαρη όπως το εκπληκτικό Ιπποφαές!
Προσθέστε αντιοξειδωτικό κουρκουμα και τζίντζερ στις σαλάτες σας
Αποφύγετε γλυκά , ζάχαρη , αλκοολ και αναψυκτικά , ειδικά σε περιόδους υψηλής θερμοκρασίας
Πίνετε πολύ νερό!
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!
Κυριακή, 23 Μαϊος 2021 17:03

ενδιαφέρουσες φωτογραφίες

Endiaferouses Fwtografies Evdomadas 20210516 01

Η δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου ολοκληρώνεται με μια συλλογή από εντυπωσιακές, ενδιαφέρουσες και χιουμοριστικές φωτογραφίες που έγιναν viral!

 
Τα κρεμμύδια είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές φλαβονοειδών, μια ομάδα πολυφαινολών
που παίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου διαβήτη, καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων
Τα κρεμμύδια είναι η πηγή της υδατοδιαλυτής ινουλίνης, ένα σημαντικό πρεβιοτικό που υποστηρίζει τα ευεργετικά βακτήρια του εντέρου
και έχει αποδείξει την ικανότητα να προάγει την απώλεια βάρους και να μειώνει τα κύτταρα του λίπους του ήπατος
Η κουερσετίνη είναι μια άλλη ένωση που βρίσκεται στα κρεμμύδια και συνδέεται με τη ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης
Στις αρχές του 2019, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Asia-Pacific Journal of Clinical Oncology
αποκάλυψε τα αποτελέσματα μιας ανάλυσης 833 ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου που αντιστοιχίστηκαν σε ίσο αριθμό υγιών μαρτύρων.
Μετά την ανάλυση, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ενήλικες που έτρωγαν μεγάλες ποσότητες λαχανικών allium (σκόρδο - κρεμύδι)
είχαν 79% χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου!
Ο Δρ Zhi Li, του πρώτου νοσοκομείου του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Κίνας, σχολίασε τα αποτελέσματα λέγοντας:
«Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έρευνά μας, φαίνεται να υπάρχει μια σαφή τάση:
Όσο περισσότερο κρεμμύδι, τόσο μεγαλύτερη η προστασία.
Τα παρόντα ευρήματα ρίχνουν φως στην πρωτογενή πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, μέσω της παρέμβασης στον τρόπο ζωής, η οποία αξίζει περαιτέρω σε βάθος εξερευνήσεις. "
Τα κρεμμύδια είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές φλαβονοειδών, μια ομάδα πολυφαινολών
που παίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου διαβήτη, καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων
Τα κρεμμύδια είναι η πηγή της υδατοδιαλυτής ινουλίνης, ένα σημαντικό πρεβιοτικό που υποστηρίζει τα ευεργετικά βακτήρια του εντέρου
και έχει αποδείξει την ικανότητα να προάγει την απώλεια βάρους και να μειώνει τα κύτταρα του λίπους του ήπατος
Η κουερσετίνη είναι μια άλλη ένωση που βρίσκεται στα κρεμμύδια και συνδέεται με τη ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης
Στις αρχές του 2019, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Asia-Pacific Journal of Clinical Oncology
αποκάλυψε τα αποτελέσματα μιας ανάλυσης 833 ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου που αντιστοιχίστηκαν σε ίσο αριθμό υγιών μαρτύρων.
Μετά την ανάλυση, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ενήλικες που έτρωγαν μεγάλες ποσότητες λαχανικών allium (σκόρδο - κρεμύδι)
είχαν 79% χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου!
Ο Δρ Zhi Li, του πρώτου νοσοκομείου του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Κίνας, σχολίασε τα αποτελέσματα λέγοντας:
«Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έρευνά μας, φαίνεται να υπάρχει μια σαφή τάση:
Όσο περισσότερο κρεμμύδι, τόσο μεγαλύτερη η προστασία.
Τα παρόντα ευρήματα ρίχνουν φως στην πρωτογενή πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, μέσω της παρέμβασης στον τρόπο ζωής, η οποία αξίζει περαιτέρω σε βάθος εξερευνήσεις. "
Τα κρεμμύδια είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές φλαβονοειδών, μια ομάδα πολυφαινολών
που παίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου διαβήτη, καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων
Τα κρεμμύδια είναι η πηγή της υδατοδιαλυτής ινουλίνης, ένα σημαντικό πρεβιοτικό που υποστηρίζει τα ευεργετικά βακτήρια του εντέρου
και έχει αποδείξει την ικανότητα να προάγει την απώλεια βάρους και να μειώνει τα κύτταρα του λίπους του ήπατος
Η κουερσετίνη είναι μια άλλη ένωση που βρίσκεται στα κρεμμύδια και συνδέεται με τη ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης
Στις αρχές του 2019, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Asia-Pacific Journal of Clinical Oncology
αποκάλυψε τα αποτελέσματα μιας ανάλυσης 833 ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου που αντιστοιχίστηκαν σε ίσο αριθμό υγιών μαρτύρων.
Μετά την ανάλυση, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ενήλικες που έτρωγαν μεγάλες ποσότητες λαχανικών allium (σκόρδο - κρεμύδι)
είχαν 79% χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου!
Ο Δρ Zhi Li, του πρώτου νοσοκομείου του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Κίνας, σχολίασε τα αποτελέσματα λέγοντας:
«Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έρευνά μας, φαίνεται να υπάρχει μια σαφή τάση:
Όσο περισσότερο κρεμμύδι, τόσο μεγαλύτερη η προστασία.
Τα παρόντα ευρήματα ρίχνουν φως στην πρωτογενή πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, μέσω της παρέμβασης στον τρόπο ζωής, η οποία αξίζει περαιτέρω σε βάθος εξερευνήσεις. "

Χορηγοί

Παναγιωτόπουλοι
Αγγελόπουλος Παναγιώτης
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…