Σύλλογος Κλινδαίων Νομού Ηλείας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Κατηγοριες

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 19:00

Κοπή πίτας 2023

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 18:28

Τα Συλλυπητήρια Στην Οικογένεια

Έφυγε απ την ζωή στις 6/2/23 ο Θοδωρής Αγγελόπουλος , η κηδεία του θα γίνει 7/2/23 και ώρα 12:00 στο χωριό μας. Ο Σύλλογος του χωριού μας εκφραζει τα θερμά του συλλυπητήρια.

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 21:28

Τα Συλλυπητήρια Στην Οικογένεια

Έφυγε απ την ζωή στις 2/2/23 η Διονυσοπουλου Γιαννούλα, η κηδεία της θα γίνει  3/2/23 και ώρα 12:30 στο χωριό μας. Ο Σύλλογος του χωριού μας εκφραζει τα θερμά του συλλυπητήρια.

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023 16:18

Τα Συλλυπητήρια Στην Οικογένεια

Έφυγε από τη ζωή ο Διονυσοπουλος Χρηστος .Η κηδεία θα τελεστεί στο χωριό στις 13/01/2023 και ώρα 11:00. Ο Σύλλογος του χωριού μας εκφραζει τα θερμά Συλλυπητήρια στους οικείους του

Κανονικός καρδιακός ρυθμός ανά ηλικία και πώς να τον υπολογίσετε

Ο φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός των ενηλίκων μπορεί να είναι 60 έως 100 παλμοί ανά λεπτό σε κατάσταση ηρεμίας. Ωστόσο, μπορεί να ποικίλλει λόγω διαφόρων παραγόντων. Μάθετε τα πάντα γι' αυτό εδώ!
 

Ως φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός μπορεί να οριστεί ο αριθμός των χτύπων της καρδιάς ανά λεπτό. Για να μάθουμε τον φυσιολογικό καρδιακό μας ρυθμό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια συσκευή (παλμόμετρο) ή να μετρήσουμε τον σφυγμό μας χειροκίνητα στον καρπό ή στον λαιμό.

Η μέτρηση αυτή πρέπει να γίνεται σε κατάσταση ηρεμίας και σε δραστηριότητα για να καθοριστεί το ελάχιστο και το μέγιστο. Η γνώση αυτών των δεδομένων είναι πολύ σημαντική από την άποψη της γενικής υγείας και για τις https://meygeia.gr/3-periptoseis-stis-opoies-prepei-na-apofygete-tin-athlisi/"}}" target="_blank" rel="noopener" class="jsx-151512268 jsx-951308518 default-a-link is--underline c--secondary-600 is--underline" style="box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; border-width: 0px 0px 1px; border-top-style: initial; border-right-style: initial; border-bottom-style: dotted; border-left-style: initial; border-top-color: initial; border-right-color: initial; border-bottom-color: rgb(212, 100, 154); border-left-color: initial; border-image: initial; font: inherit; vertical-align: baseline; text-decoration: none; outline: none; color: rgb(212, 100, 154); word-break: break-word; transition: color 250ms ease-in-out 0s;">αθλητικές επιδόσεις, αφού μπορεί να γυμναζόμαστε ανεπαρκώς.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ο φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Επίσης, παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, το βάρος και η σωματική δραστηριότητα επηρεάζουν τους παλμούς ανά λεπτό.

Κανονικός καρδιακός ρυθμός ανά ηλικία

Η έννοια του καρδιακού ρυθμού ή του παλμού εκφράζει τη σχέση μεταξύ του αριθμού των καρδιακών παλμών και μιας δεδομένης χρονικής περιόδου, η οποία είναι συνήθως 1 λεπτό. Πρόκειται για έναν σημαντικό δείκτη της δραστηριότητας της καρδιάς.

Συγκεκριμένα, ο φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός αναφέρεται σε αυτό που αναμένεται ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουμε. Πρόκειται για μια μέτρηση που πρέπει να λαμβάνεται ως αναφορά, καθώς μπορεί να υπάρχουν διάφοροι παράγοντες, περιστασιακοί ή εγγενείς στο άτομο, που μεταβάλλουν τον ρυθμό.

Σε κάποιους ο σφυγμός μπορεί να είναι ελαφρώς ταχύτερος, σε άλλους μπορεί να είναι πιο αργός. Οι φυσιολογικές τιμές των παλμών ανά λεπτό (bpm) σε ηρεμία είναι οι εξής:

  • Νεογέννητα, μέχρι τον πρώτο μήνα: 70 έως 190 bpm
  • Βρέφη, έως ένα έτος: 80 έως 160 bpm
  • Παιδιά από 1 έως 2 ετών: 80 έως 130 bpm
  • Παιδιά ηλικίας 3 έως 4 ετών: 80 έως 120 bpm
  • Παιδιά μεταξύ 5 και 6 ετών: 75 έως 115 bpm
  • Παιδιά ηλικίας 7 έως 9 ετών: 70 έως 110 bpm
  • Νέοι ηλικίας άνω των 10 ετών: 60 έως 100 bpm
  • Ενήλικες: 60 έως 100 bpm
Αν είναι δυνατόν, αγοράστε πράσινα μήλα και φροντίστε να τρώτε και τη φλούδα για να λαμβάνετε περισσότερες φυτικές ίνες και να βελτιώνετε την πέψη, ενώ παράλληλα καταπολεμάτε την κατακράτηση υγρών.

Τα μήλα είναι το είδος του φρούτου που μπορείτε να απολαύσετε σχεδόν κάθε εποχή του χρόνου. Εκτός του ότι είναι τόσο νόστιμα, τα μήλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που μπορούν να προσφέρουν απίστευτα οφέλη στο σώμα και τη συνολική υγεία σας. Μάθετε σήμερα για τα οφέλη των μήλων εδώ!

Τα κύρια οφέλη οφείλονται στην πολύ υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικές ενώσεις και πηκτίνη, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των βλαβερών επιδράσεων των ελεύθερων ριζών, ενώ παράλληλα διεγείρουν τη φυσική αποτοξίνωση του σώματός σας.

Εκτός από αυτό, τα μήλα παρέχουν αίσθημα πληρότητας όταν τα τρώτε. Ως εκ τούτου, συνιστώνται ανεπιφύλακτα σε άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος αλλά δυσκολεύονται να ελέγξουν την επιθυμία τους για φαγητό.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους αυτό το φρούτο είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να ενσωματώσετε στην καθημερινή σας διατροφή. Στο σημερινό άρθρο θα καλύψουμε εννέα από τα πιο σημαντικά οφέλη των μήλων για την υγεία.

Τα πιο σημαντικά οφέλη των μήλων για την υγεία

1. Τα μήλα κάνουν καλό στην καρδιά σας

9 καταπληκτικά οφέλη των μήλων για την υγεία

2. Βοηθούν στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε κάλιο, τα μήλα είναι ένα φυσικό διουρητικό που καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και πολλά από τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτή.

Τα άτομα που πάσχουν από φλεγμονώδεις παθήσεις ή υψηλή αρτηριακή πίεση μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την κατανάλωση ενός μήλου την ημέρα.

Ωστόσο, όσοι πάσχουν από νεφρικά προβλήματα θα πρέπει να μιλήσουν με τον γιατρό τους πριν καταναλώσουν πολλά μήλα.

3. Μπορούν να καταπολεμήσουν τη δυσκοιλιότητα και τη διάρροια

Holding an apple next to a flat belly


Η υψηλή περιεκτικότητα σε αδιάλυτες φυτικές ίνες στη φλούδα του μήλουβοηθά στην προώθηση της τακτικής κίνησης του εντέρου και απομακρύνει τη δυσκοιλιότητα.

Εν τω μεταξύ, η σάρκα του μήλου περιέχει ένα είδος φυτικών ινών γνωστό ως πηκτίνη. Αυτή η ουσία προάγει την καλή εντερική διέλευση και περιορίζει την ποσότητα νερού που χάνεται μέσω προβλημάτων όπως η διάρροια.

.

4. Οφέλη των μήλων: Προάγουν την υγεία των δοντιών

Όταν τρώτε ένα μήλο διεγείρει την παραγωγή σάλιου στο στόμα. Αυτό βοηθά στη μείωση της παρουσίας βακτηρίων που προκαλούν τερηδόνα και άλλα προβλήματα οδοντικής υγιεινής.

Η κατανάλωση ενός μήλου δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κανονική οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα. Ωστόσο, μπορεί να είναι αρκετά βολικό στη σπάνια περίπτωση που βρεθείτε χωρίς αυτά τα αντικείμενα.

5. Μπορεί να προλάβουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ

Brain cells forming connections

Χάρη στην περιεκτικότητα των μήλων σε αντιοξειδωτικά, η κατανάλωση χυμού μήλου θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ και της πρόωρης γήρανσης του εγκεφάλου.

6. Μπορεί να σας προστατεύσουν από τη νόσο του Πάρκινσον

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως τα μήλα, βοηθούν στην πρόληψη της νόσου του Πάρκινσον, μιας εκφυλιστικής διαταραχής που χαρακτηρίζεται από την υποβάθμιση των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλό σας που παράγουν ντοπαμίνη.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η παρουσία ελεύθερων ριζών μπορεί επίσης να επηρεάσει την ανάπτυξη αυτής της εξουθενωτικής νόσου, οπότε η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, όπως τα μήλα, μπορεί επίσης να αποτελέσει παράγοντα πρόληψής της.

7. Μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη

Insulin shot next to a diabetes pamphlet

Οι διαλυτές φυτικές ίνες στα μήλα βοηθούν στη μείωση του σακχάρου στο αίμα σε ασθενείς που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2. Μόνο η κατανάλωση ενός μήλου την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο έως και 20%.

8. Αποτρέπουν το σχηματισμό χολόλιθων

Οι χολόλιθοι σχηματίζονται όταν έχετε υπερβολική χοληστερόλη στην κυκλοφορία του αίματός σας, η οποία εμποδίζει τη χολή να βοηθήσει στην κανονική πέψη των λιπών.

9. Οφέλη των μήλων: Αποτοξινώνουν το συκώτι

9 καταπληκτικά οφέλη των μήλων για την υγεία

Όταν τρώτε πάρα πολλές ανθυγιεινές, υψηλής θερμιδικής αξίας τροφές αυξάνετε τον κίνδυνο να αναπτύξετε μια ολόκληρη σειρά από διαταραχές που σχετίζονται με ένα μη υγιές

Ναι, το σώμα σας έχει την ικανότητα να αυτοκαθαρίζεται, αλλά αν υπερφορτώνετε το φυσικό σύστημα αποτοξίνωσής του, αυτή η διαδικασία καθίσταται σχεδόν αδύνατη.

Ευτυχώς, τρώγοντας μήλα ή πίνοντας χυμό μήλου κάθε μέρα μπορείτε να υποστηρίξετε τη>φυσική αποτοξίνωση και να διατηρήσετε το συκώτι σας να λειτουργεί σωστά.

Γνωρίζατε αυτά τα εκπληκτικά οφέλη των μήλων για την υγεία; Ελπίζουμε ότι από τώρα και στο εξής θα φροντίζετε πάντα να τα συμπεριλαμβάνετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 18:27

Τα Συλλυπητήρια Στην Οικογένεια

Έφυγε από τη ζωή στης 10/10/2022 η Λίτσα σύζυγος του Βασίλη Αγγελόπουλου του Θοδωρή η κηδεία της θα γίνει στο κοιμητήριο της Καισαριανής την Τετάρτη 12/10/2022 και ώρα 11.15.Ο Σύλλογος του χωριού εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια  της.

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 17:33

Τα Συλλυπητήρια Στην Οικογένεια

Έφυγε από τη ζωή στης 3/10/2022 ο Κώστας Γιαννόπουλος (Καζάκος) Η κηδεία του θα γίνει στο χωριό την Τετάρτη 5/10/2022. Ο Σύλλογος του χωριού εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 17:40

φωτογραφίες από παράξενη γωνία λήψης

Asteies Fwtografies Paraxeni Gwnia 915

Περιπτώσεις που η γωνία λήψης μιας φωτογραφίας δημιούργησε ενδιαφέρουσες οφθαλμαπάτες!

 
Σελίδα 1 από 191

Χορηγοί

Παναγιωτόπουλοι
Αγγελόπουλος Παναγιώτης
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…